Sikerkönyvgyanú

Krencz Nóra: Megszámlálhatatlan 2. A hófehér másvilág (Ad Librum Kiadó, 2017) könyvborítóA Könyv Guru Sikerkönyvgyanú könyvkiadási pályázat olyan kéziratokat keres, amelyek sikeres eladással kecsegtetnek valamelyik szórakoztató irodalmi kategóriában (genre fiction), mint a fantasy, sci-fi, krimi, történelmi, humor, YA, romantika, képregény.

A kiadó 2018. tavaszi és őszi kiadási időszakban 3-3 kötet kiadásának finanszírozását tervezi. A kiválasztási szempontok:

  1. a kötet műfajának könnyű azonosíthatósága (megvannak-e pl. a kémregények sajátosságai);
  2. a kézirat eredetisége (a műfajon belül megkülönböztethető-e);
  3. a történet érdekessége (leköti-e az olvasót);
  4. irodalmi érték (a megírás minősége);
  5. a szerző esetleges korábbi köteteinek könyvpiaci sikere;
  6. tud-e a szerző a kiadási előkészítésre és a marketingre időt áldozni;
  7. a szerző ismertsége és marketinglehetőségei;
  8. szponzor (hozzájárulás a kiadási költségekhez vagy nagyobb mennyiségű példányra vevő).

Természetesen a benyújtott kéziratnak (és a szerzőjének) nem kell minden feltételnek száz százalékosan megfelelni, azonban a kiadói kockázatvállalás előfeltétele az eladhatóság. Az esetleges kritikai siker ez esetben csak marketingeszköz, a cél a bestsellerré válás.

A Sikerkönyvgyanú programban kiadott könyveket minden csatornán terjesztjük: a két nagy boltláncban (Libri és Líra), a kisebb forgalmazóknál (Bookangel, könyvtárellátó), az online boltokban (Booline, Book24, eMAG). Az ebook kiadás az összes fontos kereskedőhöz eljut (eKönyv.hu, Google Play Könyvek, iBooks stb.). A könyvek igényes kartonált kiadásban jelennek meg, teljes előkészítés után (irodalmi szerkesztő, professzionális olvasószerkesztő és tördelő, minőségi nyomda).

Grein--Decker: A Szektor krónikái 1. Felbukkanás (Ad Librum, 2017) könyvborítóA szerzőtől a nyomdai előkészítéshez várunk hozzájárulást, ami egy éven át havi 25.000 Ft (vagy egy összegben 250.000 Ft). Cserébe a Magyarországon megszokottat meghaladó, 10%-os jogdíjat biztosítunk. A hozzájárulás korlátlanul csökkenthető olyan szerzők esetén, akiknek már volt sikerkönyve, vagyis korábban szerzőtől független vevők eladási jelentésekkel igazolhatóan jelentős példányszámban vásároltak belőle. Szintén csökkenthető irodalmi szerkesztő által előkészített kéziratok esetén.

A kiadási programba az alábbi űrlapon lehet jelentkezni:

A könyve címe:*

Milyen műfajba sorolja?*

Miről szól a könyve?*

Név*:

Email cím*:

Telefonszám:

Eddigi írói tevékenysége:

Bármilyen egyéb megjegyzés:

Az űrlap kitöltése kötelezettségmentes. A jelentkezők email címét hozzáadjuk a Könyvkiadása.hu hírlevél listájához, amelyről egy kattintással le lehet iratkozni.