Emlékírás

Emlékírás - Könyvkiadása.hu

Sokan szeretnék megírni az emlékeiket, legyen az egy életút, családi história vagy valamilyen személyes sorsforduló története. Azonban nem mindenki valósítja meg a terveit.

A Személyes Történelem szolgáltatása annak szól,

 • aki már belekezdett a visszaemlékezéseibe, de folyton elakad;
 • aki mindig csak gondol arra, hogy egyszer bele fog kezdeni;
 • aki azt hiszi, nem tud írni;
 • akinek nem jut ideje a memoárjára, pedig nagyon szeretné;
 • aki társat igényel az írás hosszú és nehéz folyamatához.

Megoldást adunk, mert

 • átkalauzoljuk az elakadásokon;
 • velünk tényleg bele tud vágni a megírásba;
 • a szerkesztőnk folyamatosan javítja az írását, amit a végén aggodalom nélkül nyilvánossá tehet;
 • kis, áttekinthető részletekre bontjuk a megírandókat, amelyek beilleszthetőek az életébe;
 • szerkesztőnkben személyi edzőre lel, aki akár hónapokon át társként áll Ön mellett az írásban.

Mindazonáltal Ön marad a szerző, úgy, hogy közben a mű is elkészül!

Sőt, úgy készül el, hogy az megállja a helyét akár a könyvesboltban is.

Egyszerű és hatékony munkamódszer

Egy szóbeli – személyesen vagy telefonon lebonyolított – megbeszélésen a szerző és a szerkesztő meghatározza a leendő memoár központi gondolatát és átbeszéli a vázlatát.

Ezután a szerkesztő a vázlat alapján lépésről lépésre végigvezeti a szerzőt az írás folyamatán e-mailben, szükség esetén szóbeli megbeszélésekkel.

Egyszerre csak kisebb egységekkel dolgozunk, így mind az emlékek felidézése, mind azok megírása és szerkesztése is könnyen kezelhető. A hangsúly ugyanakkor mindvégig a rendszeres kapcsolaton, nem pedig a nyomasztó határidőkön van.

Mennyibe kerül?

Mindenkinek mások az igényei, amelyekhez rugalmasan alkalmazkodunk. De nem akarunk zsákbamacskát sem árulni, ezért viszonyítási alapként alábbiakban az irányárak:

 1. Általános tanácsadás: 10.000 Ft/munkaóra (nem számoljuk fel, ha egy interjúsorozathoz, vagyis egy nagyobb emlékírási projekthez vezet).
 2. Emlékírás: 45.000 Ft/interjúóra, ami magában foglalja a (kb. 4-5 plusz munkaórányi) szövegrögzítést (begépelést) és a tartalmi szerkesztést is. Nem számoljuk fel az egyeztetések idejét, de beletartozik a tervező beszélgetés, ami alapján a tartalomjegyzéket (és vele az interjúk munkatervét) elkészítjük. A nagyobb volumenű vagy jól előkészített feladatokra lehetséges árengedmény.
 3. Már kész visszaemlékezés szerkesztése: 1 Ft/leütés. A további feladatok (pl. képek válogatása, digitalizálása, tisztítása, elhelyezése; tördelés; korrektúra stb.) költségét egyedileg egyeztetjük.

Másban is segíthetünk?

A Személyes Történelem sokrétű szolgáltatást kínál a visszaemlékezésekkel kapcsolatban:

Ha nem szeretne az írással bíbelődni, mondja el az emlékeit szóban!

A szerkesztő munkatársunkkal személyesen (esetleg telefonon) beszélve felidézheti az emlékeit, amelyekre értő kérdéseket kap. A hangfelvételből alaposan szerkesztett kézirat készül, amelyet csak át kell néznie. Mindössze 10 órányi interjúból kész könyvet tudunk létrehozni.

Ha már megírta a visszaemlékezését, segítünk véglegesíteni!

Átnézzük és javítjuk a szöveget, amit írt, beszkenneljük a képeit, és segítünk megoldani a fennmaradó problémákat. Az eredmény professzionális lesz, amelyet nyugodtan mások elé tárhat.

megoldjuk a könyv kiadását!

Kinyomtatva és könyvesboltban akarja látni a visszaemlékezését? Szakszerű és igényes nyomdai előkészítést és nyomdai szolgáltatásokat biztosítunk, akár a családnak szánt néhány példányról, akár többezres példányszámú kiadásról van szó. Terjesztünk minden könyvesbolti láncban (Libri, Líra, Alexandra, Könyvtárellátó) és webboltban (Bookline, Book24 stb.), valamint e-könyv formátumban (Google Play, iTunes, eKönyv.hu stb.).

Már elkészült

Hetvenkedő

Könyvborító - Hetvenkedő

Bálint Imrét nem ismerem – mondhatnám, a kötet egyik írásának kezdősorát kölcsönözve. Ezen ugyan aligha csodálkozhat bárki,
hiszen e meglepetéskönyv szerkesztőjeként csupán kívülálló vagyok. Ám, ahogy olvastam a beérkező írásokat, egyre inkább úgy
éreztem, a szerzők közül majd sokan ugyanígy gondolják, hogy: Bálint Imrét nem ismerik – eléggé. Mert hiszen hányan mondhatják el, hogy ennyiféle helyzetben találkoztak volna Imrével (Papával, Papival, Nagypapival, Cicával, Kutyával, a Mesterrel, az Öreggel, az Elnök úrral…), ahányféleképpen e kötet alkotói felidézik eddigi életének mozaikjait, személyiségét, a vele töltött önfeledt vagy épp tanulságos pillanatokat. A Hetvenkedő közreműködői így nem csak örömet szereznek az ünnepeltnek, hanem végső soron elmondhatják, elmondhatjuk: Bálint Imrét így már sokkal jobban ismerjük! Illényi Balázs, a Személyes Történelem Kiadó szerkesztője. 278 oldal A5. Kereskedelmi forgalomban nem kapható

Gyökerek és szárnyak

Könyvborító - Nemes Péter és Nemes Péterné Kovács Tündér: Gyökerek és szárnyak

“Minden ember életében előbb vagy utóbb elérkezik a pillanat, amikor felteszi magának az élet alapkérdéseit: ki vagyok, honnan jövök, hová megyek, mit tettem? Embere válogatja, hogy ki mit kezd ezekkel a kérdésekkel. Gyorsan „letudja” a válaszokat, megnyugtatva a lelkiismeretét, vagy komolyan veszi őket (és önmagát), és megpróbál életre szóló válaszokat találni rájuk.
Péter és Tünde, úgy érzem, utóbbiak közé tartoznak. Azok közé, akik aktív pályájuk végére érve nem csupán jóleső érzéssel készítenek számvetést szakmai karrierjükről, családjukról, hanem őszintén fel kívánják tárni mindazt, amit kaptak, mindazt, amit tettek és mindazt, amit adtak. Ennek érdekében évek óta kitartóan kutatják családjuk és felmenőik múltját, őseik származását és tetteit, szüleik példáját, családi örökségüket. De azt is igyekeznek feltárni, hogy ők maguk milyen közegből, milyen nehézségek és örömök közepette indultak önálló, majd közös útjukra; mit őriztek meg szüleik életéből, személyiségéből, és miben változtattak; hogyan alakították ki a saját családjukat; végezetül pedig mit adtak át a gyerekeiknek, unokáiknak. Úgy gondolom, hogy mindketten keményen megdolgoztak ezért a történetért, amelynek feldolgozása során olykor talán önmaguk számára is meglepő lelki terheket kellett hordozniuk. Az eredmény azonban magáért beszél, és az olvasók bizonyosan értékelni fogják ezt a komoly vállalkozást. Amivel élvezetes és tanulságos olvasmány mellett egyszersmind példát is adtak, hiszen ezt a kötetet nemcsak forgatni, hanem – egy napon – folytatni is kell.” Illényi Balázs,a kötet szerkesztője. 232 oldal 168×238 mm 448 gr. ISBN 978-615-5686-71-9 Kereskedelmi forgalomban nem kapható

Érdeklődés

Vágjunk bele! Az alábbi (kötelezettségmentes) jelentkezési űrlappal egy nagy lépéssel közelebb kerül az emlékei megírásához.