Visszaemlékezések kiadása

Visszaemlékezések kiadása - Könyvkiadása.hu

Az Ad Librum Személyes Történelem Kiadó történelmi értékű kéziratokat keres kiadásra.

A kiadó érdeklődési köre

A kiadó profiljába tartozik minden olyan kötet, amely a szerző által személyesen megélt történelmet meséli el.

Ebbe a körbe tartozik az önéletrajz, családtörténet, szakmai vagy közéleti pályafutás, cég- vagy intézménytörténet, a sorsfordító történelmi események szemtanúinak elbeszélései és naplói, jelentős személyiségek magániratai stb.

A kiadó nem ad ki irodalmi írásokat (akkor sem, ha megtörtént eseményeken alapulnak), személyes fejlődéstörténeteket (pl. egy betegség vagy szerelem megélését) és olyan történeteket, amelyek nem a szerző személyes élményein alapulnak (kivéve a közéleti szereplők professzionális történelmi életrajzait). Kizáró ok, ha a kézirat az interneten szabadon elérhető, már megjelent könyv alakban, vagy a szerzői jogai kétségesek.

Megőrzés és közkinccsé tétel

A visszaemlékezés mindig szól a jövő generációinak. A személyesen átéltek rögzítése önmagában is fontos, hiszen eljön az idő, amikor már nem lesz, aki elmesélje azt, aminek csak ő volt a szemtanúja.

A jó memoár azonban szól a kortársaknak is. A Személyes Történelem Kiadó ezért széles körben terjeszti a kiadványait. Alapesetben forgalmazunk a kiadóból az Ad Librum webboltján keresztül, a Bookline-ban, a Book24-en, a KELLO-n (könyvtárellátó) keresztül, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál kiadói standján, az Ünnepi Könyvhét kiadói standján és egyéb kiadói rendezvényeken. A könyvkereskedelemben is piacképes köteteket eljuttatjuk a boltláncokba (Libri, Líra és az Alexandra hálózat utódjai). A könyv e-book változatát, amely a világ minden részén könnyedén megvásárolható, számos online könyvesboltban terjesztjük: Google Play Books (Android telefonok), iBookstore (Apple iTunes), Bookline.hu, Libri.hu, Lira.hu, Multimediaplaza.com, Kobo, e-letoltes, Ekonyv.hu, Barnes & Noble, Elefant.ro, és még tucatnyi online könyvesboltban.

Kiadási előfeltételek

A kiadás legfőbb előfeltétele a történelmi érték. A kiadó csak olyan köteteket tesz közzé, amelyek az elmesélt történelmi korszakról valami egyedit és jelentőset mond el.

A kiadó biztosítja, hogy a szerző nem marad egyedül az emlékei megírásában és kiadhatóvá tételében. A kéziratokat a nyelvi ellenőrzésen túl igény esetén meg is szerkesztjük. Sőt, interjúk alapján a könyv megírásához is adunk szerkesztői támogatást. Ezekhez az előkészítési munkafolyamatokhoz a szerző anyagi hozzájárulását kérjük.

A kiadhatóság nem azonos az eladhatósággal. A megőrzésre méltó visszaemlékezések kiadásának jelentős részéből nem értékesíthető kellő számú példányban és megfelelő gyorsasággal. Ezért a költségekhez gyakran szerzői vagy szponzori hozzájárulást kérünk, amelynek mértéke és formája a kézirat készültségi fokától, a kötet kivitelétől és várható bolti forgalmától függ. Kérjük, a kiadás utáni érdeklődéskor vegye ezt figyelembe!

Korábbi megjelenések

Néhány az Ad Librum és Személyes Történelem kiadók korábbi memoárjaiból:

Megszépítés nélkül: Egy sváb család hányattatásai

Könyvborító - Kerekes Anna: Megszépítés nélkülBevándorlás Magyarországra, kitelepítés Németországba, málenkij robot Oroszországban, küzdelmes napok újra Magyarországon, a hazában. “Világos, Hódmezővásárhely és Elek. Itt kezdődött családunk élete. 1856-ban született Josef Schwarz anyai dédnagytatám Világoson, katolikus sváb családban. Hódmezővásárhely az apai ág születési helye. Kerekes Sándor nagyapám 1871-ben született katolikus magyar családban. A sváb parasztok Eleken találkoztak a magyar iparosokkal. Itt találták meg a munkalehetőséget, amivel családjukat el tudták tartani. Családunk története egyszerű hétköznapi emberek életéről szól, akik átéltek két világháborút, ukrajnai kényszermunkát és németországi kitelepítést. Unokáim családunk leszármazottainak ötödik generációja. Tudniuk kell, hogy a több mint 150 év alatt családunk története hogyan alakult, milyen életet éltek ük- és dédszüleik.” 306 oldal 145×205 mm 430 gr. 2990 Ft ISBN 978-615-5686-59-7 MEGVÁSÁROLHATÓ

Egy kirúgott hírszerző emlékei: Az ÁVH-tól a Kádár-interjúig

Kanyó András: Egy kirúgott hírszerző emlékei (Személyes Történelem, 2016) borítóKanyó András a rendszerváltás hajnalán a már felfelé buktatott Kádár Jánossal készített interjúval vonta magára a figyelmet, az utóbbi évtizedben viszont sokan támadták a Horthy Miklósról és Mindszenty Józsefről készített kötetei, illetve ÁVH-s múltja miatt. Az egykori hírszerző és újságíró most először tárja fel élete történetét, amelyben a többszöri életpályaváltás, szerelmek és magán­életi tragédiák mellett nyíltan és részletesen beszél arról, hogy ► milyen módszerekkel toborozta és képezte ki a hírszerzőket az Államvédelmi Hatóság a Rákosi-korszakban; ► hogyan élte meg a személyi kultusz éveit és mit csinált 1956-ban; ► milyen kényes feladatokat kellett elvégeznie hírszerzőként Londonban, majd itthon; ► mik voltak azok a szakmai ellentétek, amelyek miatt szakított a „Hivatallal”; ► hogy talált új életpályát az irányított sajtó világában, és miként tudósította a Népszabadságot Berlinből, Moszkvából, majd Bonnból; ► miért kezdeményezte a Kádár-interjút és hogyan érte el, hogy nyilatkozzon is neki az „Öreg”; ► hogy került Grósz Károly közelébe és miként élte meg a megalázó aradi találkozót Ceaușescuval. 440 oldal 148x210mm 641 gr. 3490 Ft ISBN 978–615-5110–96-2 1000 Ft kedvezménnyel MEGVÁSÁROLHATÓ

Katonakönyv: Élmények a Néphadseregben, 1957-1959.

Kajsza Tibor: Katonakönyv (Személyes Történelem, 2016) borító A címül használt okirat évtizedekig titkosnak minősült, olyan fontos államtitkokat tartalmazott, mint a személy neve, születési dátuma és a seregben izzadságszagúan elért magas rendfokozat. Ma már lehet, hogy meg sem találnám egy-két félórás keresés után sem. Az utolsó komoly lehetőség ez az időpont arra, hogy hajdani keserves, a Magyar Néphadsereg katonájaként 1957 és 1959 között szerzett élményeimet felelevenítsem, közkinccsé tegyem. Keserves volt, de mégis. A férfivé válás, közösségi magatartás, némely esetben a higiéniai szabályok elsajátítása volt az ellentétel. Fiatalok voltunk, emlékeinket magunkba zártuk, most azonban kikívánkoznak. 116 oldal 130×200 mm 2490 Ft ISBN 978-615-5110-95-5 MEGVÁSÁROLHATÓ

Jelentkezés

A visszaemlékezések kiadásával kapcsolatban az alábbi űrlapon várjuk a jelentkezését:

Az űrlap beküldése kapcsolatfelvételre szolgál, és nem teremt kötelezettséget sem a kiadó, sem a beküldő számára.