Sztorimondó

Sztorimondó kiadási program

Szakáczky Edit: Lélektérkép (Ad Librum, 2017) könyvborítóKönyvkiadási program

A Sztorimondó könyvkiadási program elsőkönyveseknek szól, továbbá olyan köteteknek ad lehetőséget, amelyek kritikai, irodalmi sikerre számíthatnak (függetlenül attól, hogy a várható eladások esetleg nem tartják el a kötetet).

A kiadás jellemzői:

 • felvállalt kiadói kiadás;
 • professzionális nyomdai előkészítés (valódi korrektorral és igazi tördelővel);
 • jó minőségű nyomás és kötészet;
 • korrekt könyvészet (ISBN, kötelespéldányok a könyvtáraknak, terjesztői kiajánlások);
 • kiterjedt szerzőmarketing (l. alább);
 • valódi terjesztés (részletesen lejjebb).

A pályázaton kiválasztott kötetek Könyv Guru könyvkiadói név alatt jelennek meg, a könyvkiadás pedig az Ad Librum infrastruktúrájára támaszkodik. Elkötelezettek vagyunk a kortárs magyar szerzők kiadása iránt. Megjelentettünk tudományról szóló verseket, haikut és esemesvallomásokat. Kiadtunk novellákat Afrikából, női hétköznapokról és a mágikus realizmus stílusában. A számos regényünk között van fantasy, krimi, sci-fi, mélypszichológia és sok más. 2017-től ezt a tevékenységet a Könyv Guru könyves portálhoz kapcsolódóan végezzük, amely marketingplatformként is funkcionál.

Marketing

Matthew Vigo: Mystery in Noir (Ad Librum, 2016)A kiadó igyekszik a szerzőnek és a könyvének is ismertséget biztosítani a következő tevékenységekkel:

 • dedikálás a könyvhéten vagy könyvbemutató rendezvény;
 • könyves bloggerek megkeresése recenziós példányokkal;
 • kiadói tiszteletpéldányok küldése véleményformálóknak;
 • szerzői interjú vagy recenzió a kötetről a Könyv Guru portálon;
 • Könyv Guru Facebook lapján cikkek a könyv megjelenéséről és a kritikákról;
 • Moly.hu oldal elkészítése és menedzselése;
 • a megjelenés utáni időszakban a könyv kiemelt kezelése a kiadó weblapján;
 • a könyvvel kapcsolatos eseményekről hír a kiadó weblapján;
 • a megjelenés után kiemelt újdonságként kezelés a Könyvesbolt.Online-on;
 • külön katalógusoldal a könyvnek a kiadó honlapján, amely a kötet borítólapját, hátszövegét és egyéb adatait tartalmazza, továbbá folyamatosan vezeti a könyvvel kapcsolatos kritikákat és eseményeket;
 • szakszerű és megismételt kiajánlás a könyvterjesztőknek.

Terjesztés

A nyomtatott kiadás ALAP terjesztése több csatornán keresztül zajlik:

 • a kiadói rendezvényeken (Könyvfesztivál, Ünnepi Könyvhét, könyvbemutatók);
 • a könyvtárellátón (KELLO) keresztül;
 • a Bookline, Book24, Libri.hu és eMAG online boltokban;
 • a kiadói webboltban (Könyvesbolt.Online);
 • a szerződött partnerboltjainkban;
 • a kiadótól közvetlenül vásárló könyvkereskedők segítségével.

Krencz Nóra: Megszámlálhatatlan 2. A hófehér másvilág (Ad Librum Kiadó, 2017) könyvborítóA két nagy bolthálózatban való KIEMELT terjesztés további jelentős számú bizományosi példány finanszírozását igényli, ezért a könyveket csak bizonyos feltételekkel (l. lejjebb) helyezzük ki a Líra és/vagy a Libri bolthálózatába.

A könyvét e-book változatban is kiadjuk és számos online könyvesboltban terjesztjük: Ekonyv.hu, Bookline.hu, Libri.hu, Lira.hu, Multimediaplaza.com, Google Play Books (Android telefonokon könnyen elérhető), iBookstore (Apple iTunes), ipubs.hu, dibook.hu, Kobo, e-letoltes, E-sentral.com, 24symbols.com, allromanceebooks.com, Barnes & Noble, tradebit.com, legimi.com, Gardners.com, redshelf.com, rockstand.in, Tolino, overdrive.com, tookbook.com, Bookmate.com, ciando.com, BookShout!, casadellibro.com, Elefant.ro.

A könyveinket a mindenkori piaci viszonyokhoz árazzuk. Jelenleg pl. egy 250 oldalas regény jellemző terjesztési ára 2990 Ft.

Szerzői hozzájárulás

Örömmel adjuk ki az új szerzők novelláit és regényeit, azonban nem tudjuk ezt megtenni a szerző támogatása nélkül az elsőkönyvesek és az irodalom iránti alacsony fizető kereslet miatt.

Teljes terjesztés esetén – a két nagy, a Libri és Líra boltjait is lefedve – a szerzői hozzájárulás 60.000 forint havonta egy éven át (vagy kétszeri 300.000 Ft a szerződés aláírása és a kiadás kezdete után). Ezt elsősorban akkor vállaljuk, ha a kézirat elég érett, és a könyv valamelyik szórakoztató irodalmi kategóriába tartozik (romantikus, krimi, sci-fi, fantasy, YA stb. – genre fiction).

Alap terjesztés esetén, amely valódi szépirodalom esetén a realisztikus vállalás, a hozzájárulás mindössze 35.000 forint havonta egy éven át (vagy kétszeri 180.000 Ft a szerződés aláírása és a kiadás kezdete után). Ha alapterjesztésben jelentősebb példány elfogyott, a kiadó a saját költségén vállalja a nagy bolthálózatokban a terjesztést.

A fenti hozzájárulások kartonált (“puhakötéses”) és belül egyszínű (fekete szöveg és fekete-fehér fotók) nyomdai kivitelre vonatkoznak. Az összeg magasabb színes, keménytáblás vagy nagyon vastag könyvek esetén.

Jogdíj és szerzői kedvezmény

A kiadó minden egyes eladott példány után 20% jogdíjat fizet. Ez sokkal magasabb, mint a magyarországi könyvkiadásban szokásos. A jogdíj megállapítása mindig a teljes árból történik, függetlenül attól, valójában milyen kedvezménnyel vásárolt a vevő.

A szerző mindenkor 35%-os kedvezménnyel vásárolhat a könyvéből.

Érdeklődés

Grein--Decker: A Szektor krónikái 1. Felbukkanás (Ad Librum, 2017) könyvborítóA szépirodalmi könyveknél és az elsőkönyveseknél nem cél a nagy eladott példányszám, de fontos a kritikai siker. Csak olyan könyvet vállalunk fel, amelyre aggodalom nélkül kérhetünk recenziót. A jelentkezés kötelezettségmentes, de feltételezi, hogy a fenti feltételeket (a szerzői hozzájárulásra vonatkozóakat is beleértve) megismerte.

A könyve címe:*

Milyen műfajba sorolja?*

Miről szól a könyve?*

Név*:

Email cím*:

Telefonszám:

Eddigi írói tevékenysége:

Bármilyen egyéb megjegyzés:

A jelentkezők email címét hozzáadjuk a Könyvkiadása.hu hírlevél listájához, amelyről igény szerint egy kattintással le lehet iratkozni.