Sztorimondó kiadási program

Könyv kiadása

A Sztorimondó könyvkiadási program elsőkönyveseknek szól, továbbá olyan köteteknek ad lehetőséget, amelyek kritikai – irodalmi, szakmai – sikerre számíthatnak. A könyvkiadók gyakran nem foglalkoznak az ilyen jelentkezésekkel, mert az eladások várható nem tartják el a kötetet.

A könyvkiadás jellemzői:

 • felvállalt kiadói kiadás;
 • professzionális nyomdai előkészítés (valódi korrektorral és igazi tördelővel);
 • jó minőségű nyomás és kötészet;
 • korrekt könyvészet (ISBN, kötelespéldányok a könyvtáraknak, terjesztői kiajánlások);
 • kiterjedt szerzőmarketing (l. alább);
 • valódi terjesztés (részletesen lejjebb).

könyvkiadói Háttér

Vlagyimir Viszockij: Zavarni néha még fogok. Könyv Guru, 2018.

Az Ad Librum Kft. 2008 januárja óta több mint 500 könyvet adott ki több mint 400 szerzőtől. A kiadói csoportba tartozik az Ad Librum Kiadó, a Személyes Történelem, az Expert Books, a Storming Brain és a Könyv Guru. A kiadói csoport missziójának tekinti, hogy kiadáshoz segítse az elsőkönyveseket és a rétegkönyvek szerzőit, mert a kiadói világ hagyományosan nem foglalkozik velük.

Megjelentettünk tudományról szóló verseket, haikut és esemesvallomásokat. Kiadtunk novellákat Afrikából, női hétköznapokról és a mágikus realizmus stílusában. A számos regényünk között van fantasy, krimi, sci-fi, mélypszichológia és sok más. A kiadványainkat böngészheti a katalógusunkban, a kiadói híreket pedig a kiadói weboldalon.

A marketingplatformunk a Könyv Guru könyves portál és annak Facebook lapja.

Marketing

Végh-Fodor Mónika: Mesetréning. Expert Books, 2018.A kiadó igyekszik a szerzőnek és a könyvének is ismertséget biztosítani a következő tevékenységekkel:

 • dedikálás a könyvhéten vagy könyvbemutató rendezvény;
 • könyves bloggerek megkeresése recenziós példányokkal;
 • kiadói tiszteletpéldányok küldése véleményformálóknak;
 • szerzői interjú vagy recenzió a kötetről a Könyv Guru portálon;
 • Könyv Guru Facebook lapján cikkek a könyv megjelenéséről és a kritikákról;
 • Moly.hu oldal elkészítése és menedzselése;
 • a megjelenés utáni időszakban a könyv kiemelt kezelése a kiadó weblapján;
 • a könyvvel kapcsolatos eseményekről hír a kiadó weblapján;
 • a megjelenés után kiemelt újdonságként kezelés a Könyvesbolt.Online-on;
 • külön katalógusoldal a könyvnek a kiadó honlapján, amely a kötet borítólapját, hátszövegét és egyéb adatait tartalmazza, továbbá folyamatosan vezeti a könyvvel kapcsolatos kritikákat és eseményeket;
 • szakszerű és megismételt kiajánlás a könyvterjesztőknek.

Terjesztés

A nyomtatott kiadás ALAP terjesztése több csatornán keresztül zajlik:

 • a kiadói rendezvényeken (Könyvfesztivál, Ünnepi Könyvhét, könyvbemutatók);
 • a könyvtárellátón (KELLO) keresztül;
 • a Bookline, Book24, Libri.hu és eMAG online boltokban;
 • a kiadói webboltban (Könyvesbolt.Online);
 • a szerződött partnerboltjainkban;
 • a kiadótól közvetlenül vásárló könyvkereskedők segítségével.

Keszi Csaba: Harom perce még éltem. Könyv Guru, 2018.A két nagy bolthálózatban való KIEMELT terjesztés további jelentős számú bizományosi példány finanszírozását igényli, ezért a könyveket csak bizonyos feltételekkel (l. lejjebb) helyezzük ki a Líra és/vagy a Libri bolthálózatába.

A könyvét e-book változatban is kiadjuk és számos online könyvesboltban terjesztjük: Ekonyv.hu, Bookline.hu, Libri.hu, Lira.hu, Multimediaplaza.com, Google Play Books (Android telefonokon könnyen elérhető), iBookstore (Apple iTunes), ipubs.hu, dibook.hu, Kobo, e-letoltes, E-sentral.com, 24symbols.com, allromanceebooks.com, Barnes & Noble, tradebit.com, legimi.com, Gardners.com, redshelf.com, rockstand.in, Tolino, overdrive.com, tookbook.com, Bookmate.com, ciando.com, BookShout!, casadellibro.com, Elefant.ro.

A könyveinket a mindenkori piaci viszonyokhoz árazzuk. Jelenleg pl. egy 200 oldalas regény jellemző terjesztési ára 2990 Ft.

A szerződést 5 évre kötjük, amely alatt nincs felső korlátja a példányszámnak. Az első nyomás példányszáma a kereskedői igényektől függ, amire ráhagyunk valamennyit a webbolton keresztüli és a rendezvényeken történő értékesítéshez. Kiemelt terjesztésben az első nyomás minimum 500 példány szokott lenni. Mivel a kiadó számára haszon az eladásokból származik, nem hagyunk fizetőképes kereskedői igényt kielégítetlenül, és gyorsan akármennyit utánnyomunk.

Szerzői hozzájárulás

Mayer Antal: Én már választottam hazát.Személyes Történelem, 2018.Örömmel adjuk ki az új szerzők írásait, azonban nem tudjuk ezt megtenni a szerző támogatása nélkül az elsőkönyvesek és az irodalom iránti alacsony fizető kereslet miatt.

Teljes terjesztés esetén – a két nagy, a Libri és Líra boltjait is lefedve – a szerzői hozzájárulás 45.000 forint havonta 20 hónapon át (vagy kétszeri 400.000 Ft, amely a szerződés aláírása után és a kinyomtatott könyvek kézbe vétele után esedékes). Ezt elsősorban akkor vállaljuk, ha a kézirat elég érett, és a könyv valamelyik szórakoztató irodalmi kategóriába tartozik (romantikus, krimi, sci-fi, fantasy, YA stb. – genre fiction).

Alap terjesztés esetén, amely valódi szépirodalom, visszaemlékezés és szakirodalom esetén a realisztikus vállalás, a hozzájárulás 45.000 forint havonta egy éven át (vagy kétszeri 220.000 Ft, ami a szerződés aláírása és a könyv kiadása után esedékes). Ha alapterjesztésben jelentősebb példány elfogyott, a kiadó a saját költségén vállalja a nagy bolthálózatokban a terjesztést.

A fenti hozzájárulások kartonált (“puhakötéses”) és belül egyszínű (fekete szöveg és fekete-fehér fotók) nyomdai kivitelre vonatkoznak. Az összeg magasabb színes, keménytáblás vagy nagyon vastag könyvek esetén.

Jogdíj és szerzői kedvezmény

Garay Zsuzsanna: A kacatkuckó lakója. Könyv Guru, 2018.A kiadó minden egyes eladott példány után 20% jogdíjat fizet. Ez sokkal magasabb, mint a magyarországi könyvkiadásban szokásos. A jogdíj megállapítása mindig a teljes árból történik, függetlenül attól, valójában milyen kedvezménnyel vásárolt a vevő.

A szerző 10 tiszteletpéldányt kap kiadáskor. A továbbiakban – példányszámtól függően – akár 50%-os kedvezménnyel vásárolhat a könyvéből.

Érdeklődés

Grein--Decker: A Szektor krónikái 1. Felbukkanás (Ad Librum, 2017) könyvborító

Az alábbi űrlapon tudja jelezni az érdeklődését a kiadási program iránt. A jelentkezés kötelezettségmentes, de feltételezi, hogy a fenti feltételeket (a szerzői hozzájárulásra vonatkozóakat is beleértve) megismerte és adott esetben vállalná is.

Az elsőkönyveseknél, valamint a szépirodalmi és rétegkönyveknél nem cél a nagy eladott példányszám, de fontos a kritikai siker. Csak olyan könyvet vállalunk fel, amelyre aggodalom nélkül kérhetünk recenziót.

A könyve címe:*

Milyen műfajba sorolja?*

Miről szól a könyve?*

Név*:

Email cím*:

Telefonszám:

Eddigi írói tevékenysége:

Bármilyen egyéb megjegyzés: