Sztorimondó könyvkiadás

Sztorimondó kiadási program

Könyv kiadása

A Sztorimondó könyvkiadási program elsőkönyveseknek szól, továbbá olyan köteteknek ad lehetőséget, amelyek kritikai – irodalmi, szakmai – sikerre számíthatnak. A könyvkiadók gyakran nem foglalkoznak az ilyen jelentkezésekkel, mert az eladások várhatóan nem tartják el a kötetet.

A könyvkiadás jellemzői:

 • felvállalt kiadói kiadás;
 • professzionális nyomdai előkészítés (valódi irodalmi szerkesztővel és igazi tördelővel);
 • jó minőségű nyomás és kötészet;
 • korrekt könyvészet (ISBN, kötelespéldányok a könyvtáraknak, terjesztői kiajánlások);
 • kiterjedt könyvmarketing (l. alább);
 • széles körű terjesztés (részletesen lejjebb).

Végh Csenge: Elvegyülve - borító

Terjesztés

A könyveink terjesztése teljes körű:

 • a Libri bolthálózatában (Magyarország legnagyobb könyvesboltlánca);
 • a Líra bolthálózatában, beleértve a Líra-Móra boltokat is (a másik könyvkereskedelmi lánc);
 • a könyvtárellátón (KELLO) keresztül;
 • a Bookline, Book24, Lira.hu, Libri.hu és eMAG online boltokban;
 • a kiadói webboltban (Könyvesbolt.Online);
 • a kiadói rendezvényeken (Könyvfesztivál, Ünnepi Könyvhét, könyvbemutatók);
 • a kiadótól közvetlenül vásárló könyvkereskedők segítségével.

A könyvét e-book változatban is kiadjuk és minden elérhető online könyvesboltban terjesztjük: Ekonyv.hu, Bookline.hu, Libri.hu, Lira.hu, Multimediaplaza.com, Google Play Books (Android telefonokon könnyen elérhető), iBookstore (Apple iTunes), ipubs.hu, dibook.hu, Kobo, e-letoltes, E-sentral.com, 24symbols.com, allromanceebooks.com, Barnes & Noble, Tolino, Elefant.ro és még tucatnyi más boltban a világ minden részén.

Steve Boateng: Pálmabor és kukacok. Személyes Történelem, 2020.

Marketing

A kiadó igyekszik a szerzőnek és a könyvének is ismertséget biztosítani a következő tevékenységekkel:

 • dedikálás a könyvhéten vagy könyvbemutató rendezvény;
 • szerzői interjú vagy recenzió a kötetről a Könyv Guru portálon;
 • Könyv Guru Facebook lapján cikkek a könyv megjelenéséről és a kritikákról;
 • Moly.hu oldal elkészítése;
 • könyves bloggerek megkeresése recenziós példányokkal;
 • kiadói tiszteletpéldányok küldése véleményformálóknak;
 • a megjelenés utáni időszakban a könyv kiemelt kezelése a kiadó weblapján;
 • a könyvvel kapcsolatos eseményekről hírek a kiadó weblapján;
 • a megjelenés után kiemelt újdonságként kezelés a Könyvesbolt.Online-on;
 • külön katalógusoldal a könyvnek a kiadó honlapján, amely a kötet borítólapját, hátszövegét és egyéb adatait tartalmazza, továbbá folyamatosan vezeti a könyvvel kapcsolatos kritikákat és eseményeket;
 • szakszerű és megismételt kiajánlás a könyvterjesztőknek.

A saját marketingplatformunk a Könyv Guru könyves portál és annak Facebook lapja és YouTube csatornája.

Ha a szerző tud anyagi forrást biztosítani, további online és offline marketingmegoldásokkal is tudjuk segíteni a könyv megismertetését.

Borító - T.B. Byrt - A néma csillag dala

Átfutás

A jelentkezőknek egy-két munkanapon belül válaszolunk, majd a leadott dokumentumok alapján pár nap alatt döntünk a kiadhatóságról. A szerződéskötés után – a szerzői együttműködés gyorsaságától is függően – 2-3 hónap alatt jelentetjük meg a könyvet.

Horváth Krisztina: Életre tanít a tarot, tarot-ra tanít az élet - Borító

Szerzői hozzájárulás

Örömmel adjuk ki az új szerzők írásait, azonban nem tudjuk ezt megtenni a szerző támogatása nélkül az elsőkönyvesek és az irodalom iránti kiszámíthatatlan és alacsonyabb kereslet miatt. Ezért a rétegkönyvekre és az elsőkönyves szerzőinktől hozzájárulást kérünk.

Mivel a kiadás költségeit a könyvár tükrözi a legjobban, ezt vesszük alapul. A szerzői hozzájárulás havi összege 20 példány árának megfelelő összeg 18 hónapon át, vagy 300 példány árának megfelelő összeg két részletben (szerződéskötéskor, ill. a kiadás után).

Ha például 3990 Ft a könyv ára, havi 79.800 Ft-ról van szó 18 hónapon át, vagy kétszer 598.500 Ft-ról.

Természetesen a hozzájárulás bárkitől jöhet, aki szeretné a szerzőt támogatni: szponzor, hirdető, önkormányzat, alapítvány, bármilyen támogató.

Könyvár

A 2024-re tervezett könyvárak a regényekre (nagyjából 1500 leütés oldalanként):

 • 100 oldalig: 2990 Ft
 • 200 oldalas: 3990 Ft
 • 300 oldalas: 4690 Ft
 • 400 oldalas: 4990 Ft
 • 500 oldalas: 5490 Ft
 • 800 oldalas: 6990 Ft

Az árak a jelenlegi kiadványok árait követik, vagyis – ha jó a beltartalom – versenyképesek. A fenti irányárak kartonált („puhakötéses”) és belül egyszínű (fekete szöveg és fekete-fehér fotók) nyomdai kivitelre vonatkoznak. Természetesen a könyvár magasabb színes, keménytáblás vagy más, extra nyomdatechnika esetén. (Csak tájékoztatásként: a keménytábla általában kb. egy ezressel emeli a könyv árát, egy négyoldalas színes blokk pedig 300 Ft-tal.)

Minden esetben egyedileg állapítjuk meg a kiadványaink pontos árát, amelyet a szerzővel kötött szerződésben is rögzítünk.

Az e-könyvek árát kb. 20-30%-kal a nyomtatott kiadás ára alá pozicionáljuk.

Jogdíj és szerzői kedvezmény

A kiadó minden egyes eladott példány után 30% jogdíjat fizet az e-könyv forgalomra, és 10% jogdíjat a nyomtatott példányok eladása után. Ez sokkal magasabb, mint a magyarországi könyvkiadásban szokásos. A kiadó a saját költségén korlátlanul utánnyomja a kötetet, amíg van rá kereslet, vagyis a jogdíj hosszú ideig érkezhet.

A jogdíj megállapítása mindig a teljes árból történik, függetlenül attól, valójában milyen bolti vagy kiadói kedvezménnyel vásárolt a vevő.

A forgalomról és a jogdíjról havonta elszámolunk emailes tájékoztató formájában.

Példányszám

A szerződést 5 évre kötjük, amely alatt nincs felső korlátja a példányszámnak. Az első nyomás példányszáma a kereskedői igényektől függ, amire ráhagyunk valamennyit a webbolton keresztüli és a rendezvényeken történő értékesítéshez. Az első nyomás nem lehet nagyobb 2000 példánynál, és nem lehet kisebb 500 példánynál. Mivel a kiadó számára haszon az eladásokból származik, nem hagyunk fizetőképes kereskedői igényt kielégítetlenül, és gyorsan akármennyit utánnyomunk.

Camp-Feszt - borító - Könyv Guru Kiadó

Szerződés

Minden könyv kiadására írásos szerződést kötünk. A szerződéstervezetet előzetesen emailen egyeztetjük, így senki sem kerülhet olyan helyzetbe, hogy hirtelen vagy kellő megfontolás nélkül kell felelősséget vállalnia. A szerzői hozzájárulásról és a megvásárolt könyvekről természetesen számlát állítunk ki.

Dr. Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei, nem csak állatokról (Könyv Guru) - Borító - KönyvKiadása.hu

Érdeklődés könyv kiadásáról

Az alábbi űrlapon tudja jelezni az érdeklődését a kiadási program iránt. A jelentkezés kötelezettségmentes, de feltételezi, hogy a fenti feltételeket megismerte és adott esetben vállalná is. Ha vissza akar ugorni a szerzői hozzájárulásra vonatkozó részre, kattintson ide!

Az elsőkönyveseknél, valamint a szépirodalmi és rétegkönyveknél nem cél a nagy eladott példányszám, de fontos a belső értékük. Ezért csak olyan könyvet vállalunk fel, amelyekben megvan ez az érték.

  A könyve címe:*

  Miről szól a könyve?*

  Milyen műfajba sorolja?*

  Név*:

  Telefonszám:

  Email cím*:

  Eddigi írói tevékenysége (ha volt):

  Bármilyen egyéb megjegyzés:


  Könyvkiadói háttér

  Az Ad Librum kiadói csoport 2007 novemberében indult az Ad Librum Kiadóval, amely mellé azóta felsorakozott a Személyes Történelem és a Könyv Guru is. Ezek a kiadók összesen már közel 700 könyvet jelentettek meg, amelyek többsége ma is elérhető a könyvesbolti forgalomban. Néhány ezek közül:

  Örkényi Ádám: 2068 (Könyv Guru) KönyvKiadása.hu

  Regények, novellák, versek (2016-tól Könyv Guru néven) Bujáky Miklós: Egy állatorvos történetei – nem csak állatokról és Folytassa, Doki!; Vlagyimir Viszockij (ford. Marosi Lajos): Zavarni néha még fogok; L. I. Lázár: Rejtőző kavicsok I-II.; Jim Butcher: Pusztító vihar; Szabó Marianna (szerk. és ford.): Afrika lelke. A sötét kontinens novellái; Körmendi János: Utolsó figyelmeztetés (a poszthumusz Körmendi-kötet); Szalóczy Pál: A Vénusz-rejtély; Dr. Gergelyné Dr. Tóth Éva: SZASZ. Ewing-kór a young korban; Örkényi Ádám: 2068. Éld az életem!

  Julia Boyd: Szörnyeteg vagy példakép (Személyes Történelem) KönyvKiadása.hu

  Visszaemlékezések (2016-tól Személyes Történelem Kiadó néven) Julia Boyd: Szörnyeteg vagy példakép? Korabeli utazók a nácik Németországáról; Mayer Antal: Én már választottam hazát. Egy bácskai családtörténet; Kerekes Anna: Megszépítés nélkül. Egy sváb család hányattatásai; Kanyó András: Egy kirúgott hírszerző emlékei: Az ÁVH-tól a Kádár-interjúig; Hollai Imre: Út az elnökséghez (Az ENSZ Közgyűlés valaha volt egyetlen magyar elnökének emlékiratai); Szabó Csaba: Fél év Afganisztánban (Részletek egy katona naplójából)

  Mira - borító - Ad Librum Kiadó

  Tanácsadó könyvek (Ad Librum Kiadó) Gelsei Bernadett: A hűtlen, a megcsalt és a szerető. A szerelmi háromszög pszichológiája; Zsiros András: Víziszárnyasok. Kacsák, ludak, récék tenyésztése; Végh-Fodor Mónika: Mesetréning. 31 napos önismereti program; Orosz Andrea: Az üzleti memo. Segédanyag az LCCI nyelvvizsgára; Pintér Zoltán: Vetkőző lelkek (hogyan látja a pszichoterapeuta a terápia folyamatát); Kertai István: Mi a Fenevad száma? (kvízversenyek szervezése); Böhönyey Márta és Tóth Melinda: Mira. Így váltsd meg a világod! (sématerápia a gyakorlatban); Nagy Gusztáv: Web programozás alapismeretek.

  Bánszegi Katalin: Pakisztán - borító

  Riportkönyvek és tudomány (Ad Librum Kiadó) Lovász-Horváth Nikolett: Vastapsfelelősök. A kulisszák mesterei a színház titkairól; Szeder Réka: Puncsapuk. Sugar daddy történetek nőkről, pénzről és bizniszről; Szentgyörgyvölgyi Péter: A magyar huszár a magyar irodalomban; Békés A. Vera: Trauma és narratíva. A Holokauszt trauma reprezentációja; Hans-Hermann Hoppe: Demokrácia, a bukott bálvány. A monarchia, a demokrácia és a természetes rend gazdaságtana és politikája; Krisztina Arató, Zsolt Enyedi and Ágnes Lux (eds.): Structures and Futures of Europe; Gábor Kerekes: Goethe, Golf, Adolf und die Toten Hosen Studien zur deutschen Literatur und Kultur; Ayn Rand: Az önzés erénye.

  A kiadói csoport missziójának tekinti, hogy kiadáshoz segítse az elsőkönyveseket és a rétegkönyvek szerzőit, mert a kiadói világ hagyományosan nem foglalkozik velük.

  A kiadványainkat böngészheti a közös katalógusunkban.

  Hová, hová kis rókák? - borító - Könyv Guru Kiadó