Tudományos publikációk

Gyúró Mónika: Egészssg, betegség, diskurzus (Storming Brain, 2017) könyvborítóAkár az önmegvalósítás, akár a szakmai elismerés és előrejutás a motiváló erő, a kutató számára kulcsfontosságú a publikáció. Ezzel nyer értelmet a munkája, ezzel tudja kommunikálni az eredményeit és ezzel tudja elismertetni a szakmai tudását.

Számos tudományos kötetet jelentettünk meg, a neveléselmélettől (Mrázik Julianna: Nevelés és iskola. A nevelés pedagógiai antropológiai és összehasonlító megközelítése) az irodalomtörténeten át (Gábor Kerekes: Goethe, Golf, Adolf und die Toten Hosen Studien zur deutschen Literatur und Kultur) a pszichoszociológiáig (Békés A. Vera: Trauma és narratíva – A Holokauszt trauma reprezentációja). Ezek egy része disszertációból alakult monográfiává.

A tudományos könyveinket sok csatornán át terjesztjük:

  • a kiadói rendezvényeken (Könyvfesztivál, Ünnepi Könyvhét, könyvbemutatók);
  • a könyvtárellátón (KELLO) keresztül;
  • a Bookline, Book24, Libri.hu és eMAG online boltokban;
  • a kiadói webboltban (Könyvesbolt.Online);
  • a szerződött partnerboltjainkban;
  • a kiadótól közvetlenül vásárló könyvkereskedőkön keresztül.

Az átlagolvasóknak is szóló könyveinket eljuttatjuk a két nagy boltláncba (Líra és Libri).

Structures and Futures of Europe (Ad Librum, 2011) könyvborítóAz e-book változatot minden jelentős online könyvesboltban terjesztjük: Ekönyv.hu, Bookline.hu, Libri.hu, Lira.hu, Multimediaplaza.com, Google Play Books (Android telefonokon könnyen elérhető), iBookstore (Apple iTunes), ipubs.hu, dibook.hu, Kobo, e-letoltes, E-sentral.com, 24symbols.com, allromanceebooks.com, tradebit.com, legimi.com, Gardners.com, redshelf.com, rockstand.in, Tolino, overdrive.com, tookbook.com, Bookmate.com, ciando.com, BookShout!, casadellibro.com, Elefant.ro, Barnes & Noble. (Az Amazon egyelőre nem fogad magyar nyelvű könyveket.)

A tudományos kiadványok eladható kereslete szinte mindig olyan alacsony, hogy nem éri el a rentábilis kiadáshoz szükséges ezer feletti példányszámot. Így mi is hozzájárulást kérünk a kiadáshoz, amely 30.000 Ft egy éven át (vagy kétszer 160.000 Ft a szerződés aláírását és a kiadást követően). Jogdíjat pedig csak 500 példány eladása felett fizetünk.

Az alábbi űrlapon veheti fel a kapcsolatot a kiadóvezetővel (Dr. Soós Gábor, PhD):

Az érdeklődés kötelezettségmentes. A jelentkezők email címét hozzáadjuk a Könyvkiadása.hu hírlevél listájához, amelyről igény esetén egy kattintással le lehet iratkozni.